ras-a, inc.
 after

Stanford Avenue

is a modern, eco-friendly makeover to a 1952 cookie cutter house located in Marina del Rey, California. The renovation guts the existing interior and creates an open concept living, kitchen, and dining area. A new detached garage is located at the side rear of the property and frames an "L" shape courtyard with the main house. The "L" shape defines three outdoor "rooms": a lounge with fire pit, an outdoor dining area, and a meditation garden. The outdoor "rooms" allow the house to live larger without adding any additional square footage.

Scope
Architecture
Interior Design : Casework, Finishes, Furnishings
Landscape Design
Construction

Contributors
Sergio Richmond, General Contractor
Paul Chritenson, Structural Engineering
Roel Kuiper, Photography ©2012